Dienstverlening

Ieder mens is uniek in karakter, emoties, denken, doen en wensen. Ik neem dan ook alle tijd om naar u te luisteren en ideeën aan te reiken, zodat u bewuste keuzes kunt maken. Hierbij kunnen de kleinste dingen het verschil maken en heel waardevol zijn.

Elke uitvaartbegeleiding is maatwerk, waarbij wel altijd gedacht moet worden over een aantal vaste onderwerpen. Om u een beeld te geven volgt een globale beschrijving van hoe ik als uitvaartbegeleider, samen met u, te werk ga vanaf het moment van overlijden. Ik ben daarbij uw vaste aanspreekpunt, begeleid u van A tot Z en houd voor u het overzicht.

Aandacht voor Afscheid, begeleiding in elke situatie

Elk verlies is anders, elke situatie is anders. De begeleiding van Aandacht voor Afscheid is daarom altijd persoonlijk en uniek.…

Elk verlies is anders, elke situatie is anders. De begeleiding van Aandacht voor Afscheid is daarom altijd persoonlijk en uniek.

Er zijn bijzondere situaties waar bijzondere begeleiding nodig is.

Aandacht voor Afscheid is er voor jullie bij verlies van jullie baby (geboren of ongeboren) of kind.

Na een plots verlies, waar sprake is van een niet natuurlijke dood zoals een verkeersongeluk, bedrijfsongeval, geweld, moord of zelfdoding - suïcide kan er sprake zijn van een traumatische ervaring bij de nabestaanden. Ook dan, juist dan, is een zorgvuldige en persoonlijke begeleiding bij het afscheid van groot belang.

Ook euthanasie wordt beschouwd als een niet natuurlijke dood. Uiteraard zijn wij volledig op de hoogte hoe te handelen in deze situaties.

Aandacht voor Afscheid voor vragen en advies

Heeft u een vraag? Blijf er niet mee rondlopen, stel hem gerust. Er blijft vaak veel onbesproken of onduidelijk rondom…

Heeft u een vraag? Blijf er niet mee rondlopen, stel hem gerust. Er blijft vaak veel onbesproken of onduidelijk rondom de dood en het afscheid. Het zijn onderwerpen waarover vaak niet makkelijk wordt gesproken en waarover onduidelijkheid of onterechte aannames bestaan.

Wanneer u vragen heeft rondom levenseinde, uitvaart, afscheid en rouw kunt u altijd contact met ons opnemen. Door moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken, kunnen gesprekken ontstaan die ertoe doen en kan er rust ontstaan door helderheid. Dus blijf niet rondlopen met uw vraag, stel hem gerust. Dit kan zowel per mail als telefonisch. Of, wanneer u dat wenst, maken wij een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

Aandacht voor Afscheid: voor overlijden

Ook wanneer er geen sprake is van een sterfgeval, kunt u contact opnemen. Bijvoorbeeld als u zelf ziek bent of…

Ook wanneer er geen sprake is van een sterfgeval, kunt u contact opnemen. Bijvoorbeeld als u zelf ziek bent of uw dierbare ziek is en het levenseinde in zicht komt. Of als u graag uw wensen en de mogelijkheden voor uw uitvaart wilt bespreken en vastleggen. Het kan u en uw naasten rust geven alvast over de uitvaart na te denken. Een goede voorbereiding en een goede kennismaking dragen bij aan een goed afscheid.

Bij een naderend afscheid kan de wens bestaan zelf de uitvaart met een uitvaartbegeleider bespreken. Het hebben van de regie kan zeer helpend zijn. Daarnaast kan het u en uw naasten veel rust geven als alle wensen voor wat betreft de begrafenis of crematie, de manier van opbaren, de locatie van de dienst, de muziek en veel meer details zijn doorgesproken en op papier staan. Met name in gezinnen waar sprake is van een terminale situatie en begeleiding nodig is, kunnen wij reeds in het voortraject worden betrokken. Vooral omdat het naderende afscheid vaak een moeilijk onderwerp blijft tussen partners en/of kinderen. Een gesprek mogelijk maken waarin eenieder kan zeggen wat hij denkt is dan vaak heel waardevol.
Een voorgesprek over uw wensen is uiteraard geheel vrijblijvend, neem gerust contact met ons op.

U kunt uw wensen ook zelf vastleggen in ons persoonlijke wensenformulier, ook wel wilsbeschikking genoemd. Of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om een papieren versie toegestuurd te krijgen of een afspraak te maken om u te laten adviseren over de mogelijkheden en/of consequenties van uw wensen.

Ook kunt u desgewenst het ingevulde formulier naar ons toesturen (per mail of per post), voor opname in ons archief.

Aandacht voor Afscheid, na de uitvaart

Na de uitvaart hebben we ook altijd nog contact met u. Om terug te blikken op de uitvaart, om te…

Na de uitvaart hebben we ook altijd nog contact met u. Om terug te blikken op de uitvaart, om te horen hoe het dan met u gaat, en om uw vragen te beantwoorden.

Een uitvaart kent ook een zakelijke kant: 1-2 weken na de uitvaart ontvangt u onze factuur zodat u qua kosten precies weet waar u aan toe bent en de uitvaart financieel kunt afronden.

Ook zaken die u misschien nog wilt regelen, zoals bedankkaartjes, asbestemming of een grafmonument, kunnen we bespreken.

In de periode na de uitvaart komt er ook vaak in praktische zin veel op u af. Door mijn brede kennis en ervaring kan ik u helpen overzicht te krijgen in wat direct nodig is en wat later kan. Indien nodig en gewenst kan ik u ook in contact brengen met specialisten in mijn netwerk, die betrouwbaar en vakkundig zijn op het gebied van financiën, verzekeringen of rouwbegeleiding.

Zaken samen bespreken en regelen geeft overzicht en rust in de intensieve periode na het verlies van een dierbare. Neem ook later gerust contact met ons op wanneer u hulp nodig heeft bij bovenstaande zaken. 

Aandacht voor Afscheid, op de dag van de uitvaart

Het is belangrijk dat u deze dag volledig uw aandacht kunt hebben voor het afscheid en dat niets u daarvan…

Het is belangrijk dat u deze dag volledig uw aandacht kunt hebben voor het afscheid en dat niets u daarvan afleidt. Op de dag van de uitvaart zal ik er steeds zijn, vanaf het moment van vertrek uit huis of rouwcentrum tot en met de condoleance of het samenzijn met de gasten na afloop.

Ik ben er verantwoordelijk voor dat de dag van de uitvaart in alle opzichten goed verloopt. Indien nodig schakel ik een uitvaart-assistent in en ik zorg voor de coördinatie wat betreft vervoer, locatie(s), catering en overige faciliteiten. Hoe ik aanwezig ben, hebben we van tevoren afgesproken en is afhankelijk van uw behoeften: Als stille kracht op de achtergrond, als ceremoniemeester of als spreker namens de familie.

Livestream op de dag van de uitvaart

Aandacht voor Afscheid, in de dagen tussen overlijden en de uitvaart

Meestal maken we op de tweede dag de rouwkaart. Daarvoor is belangrijk om met elkaar na te denken over een…

Meestal maken we op de tweede dag de rouwkaart. Daarvoor is belangrijk om met elkaar na te denken over een tekst of gedicht, hoe de kaart eruit komt te zien en wie een kaart zullen ontvangen. Daarnaast regelen we de eventuele plaatsing van advertentie(s).

In de meeste gevallen zal ik u de tweede dag ook een kostenindicatie kunnen overhandigen. Deze maak ik op basis van wat wij de eerste dag met elkaar bespreken. Op die manier bent u vooraf goed geïnformeerd en worden verrassingen achteraf voorkomen.

In de dagen die volgen krijgt het afscheid steeds meer vorm. Muziek en/of beeldmateriaal wordt gekozen, sprekers worden gevraagd, teksten geschreven. Ik kan u desgewenst adviseren of helpen bij het schrijven van toespraken.

Zijn er (klein)kinderen, dan wordt ook besproken hoe we hen kunnen betrekken bij het afscheid. Ook worden zaken als het rouwvervoer, de aangifte, bloemen, catering, eventueel aanvullend drukwerk zoals liturgieën of bidprentjes en aanvullende of speciale wensen besproken.

We maken een draaiboek voor de dag van de uitvaart, wat in de loop van de dagen steeds completer wordt. Afhankelijk van het soort uitvaart leggen we in het draaiboek ook de inhoud, de volgorde en alle details van de afscheidsbijeenkomst vast. Als het een kerkelijke plechtigheid betreft, houd ik me op inhoudelijk vlak uiteraard op de achtergrond. Natuurlijk is er dan vooraf afstemming met de voorganger en blijf ik er verantwoordelijk voor dat alles op de dag van de uitvaart goed op elkaar afgestemd verloopt.

Ik streef er vaak naar om op de voorlaatste dag voor de uitvaart de puntjes op de i te zetten. Ik neem dan het draaiboek nog een keer gezamenlijk met u door en alle afspraken worden dubbel gecheckt. Zodat u op de laatste dag voor de uitvaart even wat rust en tijd voor uzelf kunt nemen.

Aandacht voor Afscheid, direct na het overlijden

De (huis)arts heeft het overlijden vastgesteld. U belt Aandacht voor Afscheid met de melding van overlijden. We maken een afspraak…

De (huis)arts heeft het overlijden vastgesteld. U belt Aandacht voor Afscheid met de melding van overlijden. We maken een afspraak wanneer ik bij u langskom.

Als een van de eerste onderwerpen overleggen we de verzorging van uw dierbare en waar u wilt dat hij of zij de komende dagen opgebaard zal zijn. Afhankelijk van het tijdstip van de dag kijken we wat er die dag verder nog kan of moet gebeuren. Is het nog niet te laat op de dag, dan bespreken we de globale opzet van de uitvaart en wat u daarbij belangrijk vindt. Alles is bespreekbaar en veel is mogelijk. We bepalen de datum van de uitvaart, de locatie(s) en of er wel of geen condoleance plaatsvindt. Het is daarbij goed om te weten dat de uitvaart volgens de wet uiterlijk op de zesde werkdag na de dag van overlijden moet plaatsvinden. Wanneer onze eerste afspraak na uw melding van een overlijden ‘s avonds of ‘s nachts plaatsvindt, bespreken we de globale opzet van de uitvaart in alle rust de volgende dag.

Strand met wolkenlucht

Carla van Hemert

"Ik wil van betekenis zijn voor mensen in tijden van verlies omdat ik er in geloof dat een persoonlijk en mooi afscheid mensen verder helpt"
Carla van Hemert

Meldnummer bij overlijden (24/7): 06 – 10 09 07 07
Voor overige vragen en contact bij voorkeur: 06 – 24 20 46 30
info@aandachtvoorafscheid-uitvaart.nl

Mijn laatste wensen document (Wilsbeschikking)
Vraag vrijblijvend een offerte aan
Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

 

Kwaliteitsregister uitvaartverzorgers 

Aandacht voor Afscheid begeleidt voor u een persoonlijke uitvaart in de Drechtstreek, de Alblasserwaard en de Hoeksche Waard:

Drechtsteden (Papendrecht, Dordrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht, Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Hardinxveld-Giessendam).
Gemeente Molenlanden (o.a.: Bleskensgraaf, Brandwijk, Kinderdijk, Molenaarsgraaf, Nieuw-Lekkerland, Oud-Alblas en Streefkerk).

In heel Nederland kunnen we u veelal van dienst zijn, o.a. in Ridderkerk, Barendrecht, Rotterdam, Gorinchem of Breda. Neem gerust even contact op om de mogelijkheden te bespreken.